Вербалізація образу свободи у творчості Христі Алчевської - Черемська, Ольга; Масло, Ольга (My University, 2018)
Розглянуто образ свободи як провідний смислотворчий чинник у поетичній творчості Христі Алчевської. Виокремлено індивідуально-авторські засоби вербалізації образу: епітетні та метафоричні структури, народнопоетичну символіку. Здійснено аналіз словесно-образних символів, що експлікують образ СВОБОДИ / ВОЛІ, акцентовано увагу на прийомах персоніфікації та естетизації, використанні паралелізму, повтору, анафори, полісиндетону.
Черемська О. С. Вербалізація образу свободи у творчості Христі Алчевської / О. С. Черемська, О. В. Масло // Вісник Харківського національного університету. Сер. : Філологія. – 2018. – Вип. 78. – С. 85–90.
Keywords: образ свободи/волі, символічні образи, метафоричні структури, епітети, порівняння, повтор, анафора, полісиндетон; the image of freedom, symbolical images, metaphorical structures epithets, comparisons, repetition, anaphora, and polysyndeton; образ свободы воли, символические образы, метафорические структуры, эпитеты, сравнения, повтор, анафора, полисиндетон