Динаміка рівня професійно-прикладної психофізичної та психофізіологічної підготовленості студентів залізничних спеціальностей - Єфремова, А.; Шестерова, Людмила (My University, 2017)
Мета: дослідити вплив експериментальної програми з фізичного виховання з посиленим курсом професійно-прикладної фізичної підготовки на динаміку психофізичних та психофізіологічних якостей студентів залізничних спеціальностей. Матеріал і методи: у дослідженні приймали участь 50 студентів (юнаки) І курсу УкрДУЗТ, факультету «Автоматика, телемеханіка та зв’язок». Використовувалися наступні методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення наукової літератури, педагогічний експеримент, тестування професійно важливих психофізичних та психофізіологічних якостей, методи математичної статистики. Результати: наводяться результати тестування психофізичних і психофізіологічних якостей студентів експериментальної та контрольної груп. Під час первинного тестування виявлено низький рівень вищезазначених якостей. Досліджено вплив експериментальної програми на показники професійно важливих психофізичних і психофізіологічних якостей. Висновки: встановлено позитивний вплив експериментальної програми з фізичного виховання з посиленим курсом ППФП на професійно-прикладну психофізичну та психофізіологічну підготовленість студентів.
Єфремова А. Динаміка рівня професійно-прикладної психофізичної та психофізіологічної підготовленості студентів залізничних спеціальностей / А. Єфремова, Л. Шестерова // Слобожанський науково-спортивний вісник. – Харків : ХДАФК, 2017. – № 2. – С. 113–118.
Keywords: психофізична підготовленість, психофізіологічна підготовленість, професійно-прикладна фізична підготовка, психофізичні якості, студенти; психофизическая подготовленность, психофизиологическая подготовленность, профессионально-прикладная физическая подготовка, психофизические качества, студенты; psychophysical preparedness, psycho-physiological preparedness, professionally-applied physical preparation, psychophysical qualities, students