Взаємодія школи і сім’ї молодших школярів для формування їх духовно-моральних якостей - Блудова, Юлія; Онікієнко, К. В. (My University, 2023)
Стаття розкриває проблему взаємодії школи та сім'ї як визначального чинника успішності духовно-морального виховання молодших школярів. Найважливіша роль у створенні спільноти батьків і педагогів належить саме вчителям, оскільки вони мають відповідну освіту та компетенції. Завдання педагога — сформувати у батьків мотивацію співпраці зі школою та зробити їх партнерами всього освітнього процесу. Структура професійної компетентності педагогів має обов'язково включати готовність до педагогічної діяльності з батьківським колективом, спрямованої на розвиток духовно-моральної сфери школярів. The article reveals the problem of interaction between school and family as a determining factor in the success of spiritual and moral education of younger schoolchildren. The most important role in creating a community of parents and teachers belongs to teachers, since they have the appropriate education and competence. The task of the teacher is to form in parents the motivation to cooperate with the school and make them partners in the entire educational process. The structure of professional competence of teachers must necessarily include readiness for pedagogical activity with the parent collective, aimed at the development of the spiritual and moral sphere of schoolchildren.
Keywords: моральне виховання; молодший школяр; сім’я; взаємодія; moral upbringing; junior high school student; family; interaction