Вивчення особливостей міжособистісних відносин у молодших школярів із затримкою психічного розвитку - Калініна, Тетяна (My University, 2021)
В статті розглянуто проблема вивчення міжособистісних відносин у молодших школярів із затримкою психічного розвитку. Проведений експеримент дозволив виявити несприятливий характер міжособистісних відносин у молодших школярів із затримкою психічного розвитку з однолітками і підтвердив, що соціально-психологічний клімат в умовах інклюзивного навчання характеризується яскравою виразністю неблагополуччя. Встановлено ефективність програми корекційно-розвивальної роботи для покращання міжособистісних відносин молодших школярів із затримкою психічного розвитку
Калініна Т. С. Вивчення особливостей міжособистісних відносин у молодших школярів із затримкою психічного розвитку / Т. С. Калініна // Вісник Львівського університету. Серія психологічні науки. – Львів, 2021. – Вип. 9. – С. 113–120.
Keywords: молодші школярі, затримка психічного розвитку, міжособистісні відносини, соціометричний статус, соціально-психологічний клімат, корекційно-розвивальна робота; preteens, developmental delay, interpersonal relations, sociometric status, social and psychological climate, correctional and developmental work