ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Пилипенко, Наталія (My University, 2017)
На основі аналізу теоретичних джерел уточнено поняття «естетична культура особистості», «естетична культура». В статті визначено педагогічні умови формування естетичної культури майбутніх учителів початкової школи: створення позитивної особистісної мотивації на підвищення рівня естетичної культури як складової професійної компетентності майбутнього вчителя початкових класів; модифікація змісту професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів, щодо його спрямованості на системний розвиток естетичної свідомості, естетичних переживань та формування досвіду естетичної діяльності; використання системи інноваційних педагогічних технологій, що забезпечують ефективний розвиток естетичної культури майбутнього вчителя початкових класів, його готовність до оптимального впровадження набутого досвіду художньо-естетичної діяльності в освітній процес початкової школи.
Пилипенко Н. В. Педагогічні умови формування естетичної культури у майбутніх учителів початкових класів / Н. В. Пилипенко // Духовність особистості: методологія, теорія і практика. – Сєвєродонецьк: СНУ ім. В. Даля, 2017. – Вип. 2 (77). – С. 222–232.
Keywords: умови, педагогічні умови, естетична культура, естетична культура особистості, критерії, технологія, педагогічна технологія, інноваційні технології, модифікація змісту навчального матеріалу, педагогічні умови формування естетичної культури, майбутні учителі початкових класів; conditions, pedagogical conditions, aesthetic culture, aesthetic culture of a personality, criteria, technology, pedagogical technology, innovative technologies, modification of educational materials, pedagogical conditions of forming aesthetic culture, future teachers at primary school; условия, педагогические условия, эстетическая культура, эстетическая культура личности, критерии, начальные классы, технология, педагогическая технология, инновационные технологии, модификация содержания учебного материала, педагогические условия формирования эстетической культуры, будущие учителя начальных классов