Конкретнонауковий рівень методологічних підходів до розкриття проблеми дослідження полікультурного виховання майбутніх бакалаврів початкової освіти - Кузнецова, Оксана (My University, 2024)
У даній статті висвітлено психолого‐педагогічний аналіз конкретнонаукового рівня методологічних підходів до розкриття проблеми дослідження полікультурного виховання майбутніх бакалаврів початкової освіти. З цією метою визначено такі конкретнонаукові підходи: культурологічний, діяльнісний, компетентнісний, середовищний підхід. Адже, у процесі полікультурного виховання у закладах вищої освіти через особистісну та духовну взаємодію відбувається формування толерантності та поваги до культурного й етнічного різноманіття. Цей процес базується на усвідомленні власної національної ідентичності, а також на засвоєнні цінностей, поглядів і переконань, які сприяють розумінню важливості гармонійного співіснування в полікультурному суспільстві.
Keywords: полікультурне виховання; конкретнонауковий рівень; методологічні підходи; майбутні бакалаври початкової освіти; культурологічний підхід; діяльнісний підхід; компетентнісний підхід; середовищний підхід; multicultural education; specific scientific level; methodological approaches; future bachelors of primary education; cultural approach; activity approach; competence approach; environmental approach