Загальна педагогіка. Практичні та семінарські заняття - Бабакіна, Оксана; Толмачова, Ірина; Ільїна, Олена; Корсікова, Катерина; Павлова, Олена; Потапова, Наталя (My University, 2022)
У навчально-методичному посібнику «Загальна педагогіка. Практичні та семінарські заняття» узагальнено досвід та результати наукових розвідок класиків української педагогічної думки та актуальні тенденції розвитку загальної середньої освіти в Україні. Запропоновано практичні та семінарські заняття з освітнього компоненту «Загальна педагогіка». Посібник рекомендований для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра зі спеціальностей: 013 Початкова освіта, 053 Психологія, 035 Філологія (Українська мова та література), 091 Біологія, 014.09 Середня освіта (Інформатика), 034 Культурологія, 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво), 014.02 Середня освіта (Мова і література (англійська)), 014.11 Середня освіта (Фізична культура), 017 Фізична культура і спорт, 032 Історія та археологія, 231 Соціальна робота, 016 Спеціальна освіта. Видання містить чотири розділи: «Загальні основи педагогіки», «Теорія виховання», «Теорія освіти та навчання (Дидактика)», «Школознавство», що відповідає навчальним планам означених спеціальностей. Посібник доцільно використовувати під час аудиторних занять та позааудиторної самостійної роботи. Також укладачі рекомендують навчально-методичний посібник викладачам педагогіки та методистам закладів вищої освіти педагогічного профілю
Загальна педагогіка. Практичні та семінарські заняття : навч.-метод. посібник для здобув. вищ. освіти першого (бакалаврського) рівня та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра / уклад. : О. Бабакіна та ін.; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2022. – 164 с.
Keywords: педагогіка, практичні та семінарські заняття, загальні основи педагогіки, теорія виховання, дидактика, школознавство, теорія освіти та навчання, нова українська школа, проблемні запитання; pedagogy, practical and seminar classes, general basics of pedagogy, theory of education, didactics, school science, theory of education and training, new Ukrainian school, problematic questions