Формування дослідницьких навичок у майбутніх фахівців в процесі їх професійної підготовки - Конєва , В. Є.; Ільїна , Олена (My University, 2025)
Текст присвячений формуванню дослідницької компетентності майбутніх педагогів як ключового елементу їх професійної підготовки. Розглядається структура компетентності, її складові та рівні розвитку, а також педагогічні умови, що сприяють розвитку навичок наукового пошуку, критичного мислення та самореалізації. Наголошується на значенні дослідницької діяльності для підвищення професійної готовності, адаптивності та ефективності майбутніх фахівців у сучасному освітньому середовищі.
Keywords: дослідницька компетентність; критичне мислення; науковий пошук; research competence; critical thinking; scientific research