Музичні твори для юнацького хору - Шумська, Ольга; Варганич, Галина; Олешко, Валерій; Олешко, Тетяна (My University, 2025)
У хрестоматії надано музичні твори для юнацького хору з анотаціями та методичними рекомендаціями для виконання завдань силабусу навчальної дисципліни «Хоровий клас» та освітньо-професійної програми підготовки здобувачів освітніх ступенів «фаховий молодший бакалавр», «бакалавр» A4.13 Середня освіта (Мистецтво. Музичне мистецтво). Хрестоматія містить різноманітні за жанрами, формою та стилем зразки хорової музики, представлені творами вітчизняних та зарубіжних композиторів, а також творами українського народно-пісенного мистецтва. Аранжування для юнацького хору зроблені викладачами академії Ларисою КАРТАШОВОЮ та Валерієм ОЛЕШКОМ. Пропоновані в хрестоматії хорові твори можуть бути використані викладачами в процесі навчальної та концертно-виконавської діяльності хорового колективу, здобувачами освіти під час проходження педагогічної практики, вчителями музики у ЗЗСО, а також в інших ланках педагогічної та музичної освіти.
Keywords: педагогічна освіта; хорове виконавство; аранжування; хоровий клас; pedagogical education; choral performance; arrangement; choral class