Значення діяльності А. Сеговії в контексті еволюції мистецтва фламенко: традиції і новації - Кригін, Олександр (My University, 2016)
Розглянуто діяльність видатного музиканта Андреса Сеговії в аспекті взаємодії традицій та новаторства в процесі розвитку іспанської гітарної музики у ХХ ст. Однією з базових тез дослідження є факт, що організований та проведений А. Сеговією, М. де Фальєю і Г. Лоркою конкурс фламенко мав певні позитивні результати для розвитку народного музичного мистецтва. Утім, відзначено деякі вагомі причини відносної поразки конкурсу та невизнання А. Сеговією стилю New Flamenko. Саме завдяки позиції консервативного ставлення до новацій у гітарній музиці ХХ ст. й авторитетові іспанського майстра розвиток гітарної музики мав систему «стримувань і противаг», що дозволило гітарному мистецтву в умовах складного ХХ ст. розвиватися плідно та гармонічно.
Кригін О. І. Значення діяльності А. Сеговії в контексті еволюції мистецтва фламенко: традиції і новації / О. І. Кригін // Вісник: зб. наук. праць / Харк. держ. акад. дизайну і мистецтв [гол. ред. В. Я. Даниленко]. – Харків, 2015. – № 8. – С. 86–90.
Keywords: фламенко, New Flamenko, Канте хондо, стиль, гітарна музика, традиції, новації; Flamenco, New Flamenco, Cante hondo, style, guitar music, traditions, innovations; фламенко, New  amenko, Канте хондо, стиль, гитарная музыка, традиции, новации