Велнес як помічник у ефективному навчанні учнівської та студентської молоді - Макотченко, Ольга (My University, 2025)
У статті розглядається вплив фізичної активності та розумового навантаження на когнітивні та розумові функції організму молоді. Проведений аналіз та результати наукових досліджень стверджують, що саме фізична культура і спорт, зокрема фітнес, допомагають мозку людини краще засвоювати необхідну інформацію. Розглядаються механізми, завдяки яким фізичні вправи сприяють покращенню навчання; позитивні зміни, що відбуваються під час тренування в головному мозку. Також представлені практичні рекомендації щодо інтегрування активних фізичних вправ в освітній процес.
Keywords: велнес; фітнес; рекреація; когнітивні здібності; освітній процес; wellness; fitness; recreation; cognitive abilities; educational process