ПІДГОТОВКА ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ І ОСВІТНЬОЇ СФЕР У ПЕДАГОГІЧНОМУ ВНЗ ДО РОБОТИ У ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Чернецька, Юлія (My University, 2018)
В статті розглядаються питання особливостей підготовки фахівців соціальної та освітньої сфер у педагогічних вищих навчальних закладах на прикладі аналізу змістової складової процесу підготовки майбутніх соціальних працівників / соціальних педагогів у Комунальному закладі «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради для роботи у закладах позашкільної освіти. Представлено завдання щодо організації теоретичної і практичної підготовки майбутніх фахівців, проаналізовано потенціал та суб’єктів надання послуг, окреслено поле практичної діяльності майбутніх фахівців позашкільної сфери та місця їх безпосередньої професійної реалізації.
Чернецька Ю. І. Підготовка працівників соціальної і освітньої сфер у педагогічному ВНЗ до роботи у позашкільних закладах / Ю. І. Чернецька // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Педагогічні науки. – 2018. – № 1 (315) – Ч. ІІ. – С. 189 – 195.
Keywords: соціальний працівник, соціальний педагог, процес підготовки майбутніх фахівців, дозвіллєва діяльність, позашкільні заклади.; social worker, social educator, process of future specialists training, leisure activities, out-of-school institutions; социальный работник, социальный педагог, процесс подготовки будущих специалистов, досуговая деятельность, внешкольные учреждения.