Формування організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти - Дугіна, Катерина (My University, 2020)
Роботу присвячено проблемі формування організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти. Уточнено сутність поняття «організаційно-методична компетентність», визначено його зміст і структуру. Встановлено, що «організаційно-методична компетентність» трактується як: інтегральна багаторівнева професійно значуща характеристика особистості та діяльності педагога, що базується на результативному професійному досвіді; що відображатиме системний рівень функціонування методологічних, методичних і дослідницьких знань, умінь, досвіду, мотивації, здібностей і готовності до творчої самореалізації в науково-методичній і педагогічній діяльності в цілому, передбачає оптимальне поєднання методів професійної педагогічної діяльності. Здійснено аналіз програмно-методичного забезпечення формування організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти. Визначено критерії, показники та схарактеризовано рівні організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти. Обґрунтовано та експериментально перевірено форми та методи роботи для формування організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти. Доведено, що запропоновані форми та методи суттєво впливають на підвищення ефективності формування організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти.
Дугіна К. А. Формування організаційно-методичної компетентності вихователя-методиста закладу дошкільної освіти : пояснювальна записка до магістерської роботи спеціальністі 012 Дошкільна освіта / К. А. Дугіна; наук. керівник С. В. Пєхарєва. – Харків, 2020.
Keywords: компетентність, методична робота, вихователь-методист