Психолого-педагогічна діагностика якості освіти у педагогічному ВНЗ. Ч. 2 - Пономарьова, Галина; Харківська, Алла; Петриченко, Лариса; Кондрацька, Лариса; Отрошко, Тамара; Шукалова, Ольга; Школа, Олена; Пятницька, Дар’я (My University, 2016)
Навчально-методичний посібник охоплює широке коло питань освітньої галузі, включаючи базові аспекти процесу педагогічного діагностування, а саме: основи сучасної математичної статистики, визначення оптимальних статистичних критеріїв для проведення дослідження (курсові, конкурсні, дипломні, кандидатські та докторські роботи), основи теорії оцінок і теорії перевірки гіпотез. Авторами зібрано та проаналізовано матеріал, накопичений у вітчизняній і зарубіжній літературі, а також представлено результати власних досліджень. Репрезентована інформація адаптаптована для студентів і викладачів педагогічних ВНЗ. У навчально-методичному посібнику систематизовано доступні та інформативні методи дослідження, які використовуються для визначення фізичного розвитку, фізичної та психологічної підготовленості, функціонального стану серцево-судинної, дихальної, нервової систем, мотивації до занять фізичною культурою та спортом дітей і молоді, методи оцінки певних показників (стандарти, індекси тощо), спрямовані на контроль ефективності системи фізичного виховання людини. Посібник призначений для студентів, магістратів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів, а також для тих, кого цікавлять питання педагогічного експерименту.
Психолого-педагогічна діагностика якості освіти у педагогічному ВНЗ. Ч. 2 : навч.-метод. посіб. / за заг. ред. Г.Ф. Пономарьової ; А. А. Харківська, Л. О. Петриченко, Л. В. Кондрацька, Т. В. Отрошко, О. С. Шукалова, О. М. Школа, Д. В. Пятницька. - Харків : Компанія СМІТ, 2016. - 366 с. - Бібліогр.: с. 305-317.
Keywords: педагогічне діагностування, математична статистика, статистичні критерії, теорія оцінок, фізичний розвиток, психологічна підготовленість