Формування цифрової культури майбутнього вчителя НУШ як основа ефективної професійної діяльності - Блудова, Юлія (My University, 2025)
Процес цифровізації шкільної освіти пов’язаний із рівнем розвитку цифрових навичок учителя та здатністю ефективно застосовувати їх освітньому процесі. Цифрова культура – сукупність компетенцій, що відображають здатність використання людиною цифрових технологій для комфортного життя в цифровому середовищі, для взаємодії з суспільством та вирішення цифрових завдань у своїй професійній діяльності.
Keywords: цифрова культура; майбутній вчитель; цифровізація; ІКТ-компетентність; цифрова навичка; цифрова грамотність; цифрова компетенція; digital culture; future teacher; digitalization; ICT competence; digital skill; digital literacy; digital competencе