Інноваційний підхід до виконання студентами творів українських композиторів. - Ремзі, Ірина; Гомозова, Тетяна; Самокова, Ганна (My University, 2019)
Стаття присвячена одному з провідних напрямів удосконалення фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва в умовах модернізації мистецької освіти України, а саме впровадженню концепції національної музичної освіти, що базується на української національної культурі і передбачає розвиток інтересу й любові до української музики та широкий загальнокультурний розвиток особистості. Мета роботи – надати теоретичні знання щодо виконання вокальних та фортепіанних творів українських композиторів, сприяти удосконаленню виконавської підготовки студентів. Стаття охоплює матеріал, передбачений навчальними програмами закладів вищої освіти та закладів загальної середньої освіти. Надається загальна характеристика творчості українських композиторів, розглянуті особливості музичного сприймання творів під час фахової підготовки та використання професійно-педагогічного матеріалу студентами у практичній діяльності в закладах загальної середньої освіти.
. Ремзі І. В. Інноваційний підхід до виконання студентами творів українських композиторів / І. В. Ремзі, Т. В. Гомозова, Г. Ю. Самокова. // Herald pedagogiki. Nauka i Praktyka. – 2019. – №50. – С. 46–53.
Keywords: виконавська підготовка, твори українських композиторів, студенти; executive training, works by Ukrainian composers, students; исполнительская подготовка, произведения украинских композиторов, студенты