ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Пилипенко, Наталія (My University, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 «Теорія та методика професійної освіти». – Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія МОН України, Хмельницький, 2017. Дисертація присвячена проблемі формування естетичної культури у майбутніх учителів початкових класів. Визначено педагогічні умови формування естетичної культури майбутніх учителів початкової школи: створення позитивної особистісної мотивації на підвищення рівня естетичної культури як складника професійної компетентності майбутнього вчителя початкових класів; модифікація змісту професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів щодо його спрямованості на системний розвиток естетичної свідомості, естетичних переживань та формування досвіду естетичної діяльності; використання інноваційних педагогічних технологій, що забезпечують ефективний розвиток естетичної культури майбутнього вчителя початкових класів, його готовність до оптимального впровадження набутого досвіду художньо-естетичної діяльності в освітній процес початкових класів.
Пилипенко Н. В. Педагогічні умови формування естетичної культури у майбутніх учителів початкових класів : автореф. дис. … канд. пед. наук : 13.00.04 / Н. В. Пилипенко ; Хмельниц. гуманітар.-пед. акад. – Хмельницький, 2017. – 23 с.
Keywords: майбутні вчителі початкових класів, естетична культура, формування естетичної культури, педагогічні умови, компоненти, критерії, інноваційні технології; future primary school teachers, aesthetic culture, forming aesthetic culture, pedagogical conditions, components, criteria, innovation technologies; будущие учителя начальных классов, эстетическая культура, формирование эстетической культуры, педагогические условия, компоненты, критерии, инновационные технологии