Селянський двір і земельна громада в Українській СРС (1922–1930 рр.) - Калініченко, Вячеслав (My University, 2020)
Досліджені питання щодо права селянського двору на землі у складі земельної громади; членства у дворі, та права його членів; вхід-вихід з селянського двору; права й обов’язки голови двору – домогосподаря; особисте майно й майно двору; розділи селянських дворів; розподіл землі та майна виморочних дворів. Показано, як земельна громада вирішувала суперечки між селянами, навколо вказаних вище питань, користуючись офіційним і звичаєвим правом.
Калініченко В. В. Селянський двір і земельна громада в Українській СРС (1922–1930 рр.) В. В. Калініченко // Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Серія : Історія України. Українознавство : історичні та філософські науки. – Харків, 2020. – Вип. 30. – С. 17–33.
Keywords: Радянська Україна 1922–1930 рр., селяни, селянський двір, земельна громада, земельний кодекс, звичаєве право; Soviet Ukraine in 1922-1930s, peasants, peasant household, land community, Land Code, customary law