Організація спостережень здобувачів початкової освіти на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ» - Куцовол, Я. О.; Колпачева, Д. Ю.; Борзик, Олена (My University, 2024)
Актуальність організації спостережень учнів початкової школи полягає в необхідності формування самостійного мислення, розвитку пізнавальних інтересів і спостережливості здобувачів початкової освіти. Воднораз, спостереження як метод едукації забезпечує формування і розвиток у молодших школярів уваги, аналітичних здібностей, екологічної культур, відповідального ставлення до навколишнього середовища; глибше пізнати і усвідомлення учнями природних явищ, процесів чи об’єктів, також, розуміння причинно-наслідкових зв’язків у площинах «нежива природа – природа – людина – суспільство».
Куцовол Я. О. Організація спостережень здобувачів початкової освіти на уроках інтегрованого курсу «Я досліджую світ» / Я. О. Куцовол, Д. Ю. Колпачева, Борзик О. Б. // Формування і розвиток професійної культури фахівців у галузі освіти : виклики, наукові підходи, досвід : матеріали Усеукр. наук.-практ. онлайн-конф. (м. Харків, 21 листопада 2024 р.) / за заг. ред. Г. Ф. Пономарьової ; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. Харків : ХГПА, 2024. – С. 299–302.
Keywords: здобувачі початкової освіти, спостереження, «Я досліджую світ»