Підготовка майбутніх учителів початкових класів до використання цифрових інструментів на уроках інформатики - Корсікова, Катерина; Четаєва, Людмила (My University, 2024)
Стаття присвячена актуальному питанню підготовки майбутніх учителів початкової школи до використання цифрових інструментів на уроках інформатики. Визначено, що використання цифрових ресурсів, їх інтеграція в освітній процес дозволяє ефективно виконувати програмні результати освітнього компоненту «Теорія та методика навчання інформатичної галузі в початковій школі» при підготовці бакалаврів початкової освіти. З метою забезпечення ефективного проведення уроків інформатики, у тому числі дистанційно, майбутні учителі знайомляться з різноманітними цифровими інструментами. Дослідники розглядають можливості декількох платформ та сервісів у підготовці майбутніх учителів початкових класів. Особлива увага приділяється платформам для організації дистанційного навчання «МійКлас», HUMAN Школа, веб-сервісу Classdojo. Традиційними сервісами для встановлення двосторонньої взаємодії між учасниками освітнього процесу схарактеризовано Zoom та Google Meet. Засобами візуалізації навчальної інформації, що є актуальними та цікавими для молодших школярів є створення та представлення графічних образів та унаочнення навчального матеріалу, зокрема, буктрейлер, мультфільми, інтелект-карти, інтерактивні підручники, меми, GIF-анімації, хмари слів.
Корсікова К. Г. Підготовка майбутніх учителів початкових класів до використання цифрових інструментів на уроках інформатики / Катерина Корсікова, Людмила Четаєва // Перспективи та інновації науки. Серія «Педагогіка», Серія «Психологія», Серія «Медицина». – Київ, 2024. – Вип. № 12(46). – С.445-455
Keywords: цифрові інструменти, учитель початкових класів, інформатика, педагогічна підготовка, дистанційне навчання; digital tools, primary school teacher, computer science, teacher training, distance learning