Сучасний стан вивчення мікобіоти України - Рудич, Анастасія; Сумцова, Анна (My University, 2024)
В результаті дослідження зразків, що були зібрані у 2015 і 2020 роках на територіях природоохоронних наукових відділень «Раденське» та «Буркути» НПП «Олешківські піски» було визначено 34 види копрофільних аскоміцетів, зазначено субстрати, на яких вони зростали та локалітети місць збору. Зареєстровані гриби належать до 14 родів, 10 родин і 5 порядків. мікобіоти України є перитеціоїдні аскоміцети.
Рудич А. Сучасний стан вивчення мікобіоти України / Анастасія Рудич, Анна Сумцова // Проблеми та перспективи розвитку сучасної біології та біологічної освіти : матеріали І кафедральної наук.-практ. інтернет-конф. (м. Харків, 27 травня 2024 р.) / за заг. ред. д. п. н., проф. Ірини Упатової; Комун. закл. «Харків. гуманітар. пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2024. – С. 20–29
Keywords: мікобіоти України