Сучасні технології. Теоретичні основи початкового курсу математики в тестах - Пономарьова, Галина; Харківська, Алла; Отрошко, Тамара (My University, 2008)
У посібнику подано результат ґрунтовного аналізу теоретичних джерел, узагальнено практичний досвід і підсумовано вимоги до якості отриманих результатів з математики з методикою викладання у формі тестів відповідно до державної Програми, розробленої Міністерством освіти і науки України «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті й науці на 2006—2010 роки». Розкрито важливі переваги тестового навчання, що складаються з органічного поєднання контролюючої та навчальної функцій, значного підвищення самостійності мислення студентів, скорочення часу на контроль і підвищення його цілеспрямованості та ефективності; надано тестові завдання різних рівнів та змісту; тематика тестів охоплює весь курс математики з методикою викладання для педагогічних ВНЗ. Комплекс тестових завдань дає можливість уведення предметного діагностико-діяльнісного рейтингового контролю. Для викладачів і студентів вищих педагогічних закладів освіти, слухачів інституту післядипломної освіти, педагогічних працівників, учнів старших класів загальноосвітніх шкіл.
Сучасні технології. Теоретичні основи початкового курсу математики в тестах : навч. посіб. для студентів внз / уклад. : Г. Ф. Пономарьова, А. А. Харківська, Т. В. Отрошко. — Харків : ДИВО, 2008. — 170 с.
Keywords: математика, аналіз методики викладання, тести, вищі педагогічні заклади освіти