Місце та роль міфу в масовій культурі ХХ - Калініна, Ольга (My University, 2020)
Стаття присвячена місцю та роль міфу в масовій культурі ХХ століття. З‘ясовано, що міф є ядром культури, типом функціонування культурної програми і виступає як умова культурогенезу. Розглянуто основні функції міфу, його значення у формуванні масової культури в ХХ столітті. Досліджено та показано, що у культурі ХХ століття з‘явилися нові феномени, які, з одного боку, відтворюють сутнісні характеристики архаїчного міфу, а з іншого, асимілюють останні досягнення філософії, науки, релігії та мистецтва.
Калініна О. С. Місце та роль міфу в масовій культурі ХХ ст. / О. С. Калініна // Соціально-гуманітарний вісник зб. наук. пр. – Харків, 2020. – Вип. 34. – С. 68-71
Keywords: Міф, архаїчність, релігія, сучасна культура, наука, мистецтво; Мyth, archaism, religion, modern culture, science, mystery; Миф, архаичность, религия, современная культура, наука, искусство