Теоретико-методологічні аспекти виховання креативного ставлення до професійної підготовки майбутніх педагогів дошкільної освіти - Харківська, Алла (My University, 2018)
У статті дослідницею представлено теоретико-методологічні аспекти виховання креативного ставлення до професійної підготовки майбутніх педагогів дошкільної освіти. Автор наголошує, що для результативності виховання креативного ставлення до професійної підготовки майбутніх педагогів дошкільної освіти слід ґрунтуватися на таких методологічних підходах: компетентнісному, системному, міждисциплінарному. У ході наукового пошуку визначено функції виховання креативного ставлення до професійної підготовки майбутніх педагогів дошкільної освіти: організаційно-інформаційну – сприяє швидкому опануванню роботи з освітніми та комунікативними технологіями щодо виховання креативності; мотиваційну – сприяє зростанню інтересу до нових методик виховання, самоосвітньої діяльності, які направлені на вдосконалення професійної діяльності майбутніх педагогів дошкільної освіти; розвивально-комунікаційну – сприяє всебічному гармонійному розвитку, саморозвитку майбутніх педагогів дошкільної освіти використовуючи сучасних інформаційні ресурси, хмарні та цифрові технологій для виховання креативного ставлення.In the article the researcher presents theoretical and methodological aspects of education of creative attitude to professional training of future teachers of preschool education. The author emphasizes that for the effectiveness of educating a creative attitude to the training of future teachers of preschool education should be based on the following methodological approaches: competence, system, interdisciplinary. In the course of scientific research the functions of education of creative attitude to professional training of future 3 teachers of preschool education are defined: organizational and informational - promotes fast mastering of work with educational and communicative technologies on education of creativity; motivational - promotes the growth of interest in new methods of education, self-educational activities, which are aimed at improving the professional activities of future teachers of preschool education; developmental and communication - promotes comprehensive harmonious development, self-development of future teachers of preschool education using modern information resources, cloud and digital technologies to cultivate a creative attitude.
Харківська А.А. Теоретико-методологічні аспекти виховання креативного ставлення до професійної підготовки майбутніх педагогів дошкільної освіти / А. А. Харківська // Теорія і методика професійної освіти: елект. наук. фахове вид. – 2018. – Вип. 15. – URL : https://e06d2b5d-7482-48f3-9eee-3163dd30a024.filesusr.com/ugd/2f377b_816240454b714aa38409a8a611e32dd7.pdf
Keywords: креативність, виховання, дошкільна освіта, майбутні педагоги дошкільної освіти , професійна підготовка.; креативность, воспитание, дошкольное образование, будущие педагоги дошкольного образования, профессиональная подготовка.; creativity, upbringing, preschool education, future teachers of preschool education, professional training.