ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ПЕДАГОГІЧНОЇ КОНЦЕПЦІЇ ЕДУКАЦІЇ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ОСВІТИ - Прокопенко, Альона (My University, 2023)
Актуальність дослідження. Глобальні зміни в розвитку держави, суспільства, науки та сфери освіти, що пов’язані із інтегруванням України до світової й європейської спільноти актуалізують професійні вимоги до підготовки майбутніх учителів. У сфері вищої педагогічної освіти відбуваються інтенсивні процеси гуманізації, фундаменталізації орієнтовані на професійну підготовку еліти нації. Забезпечення якості фахової підготовки є першочерговим завданням кожного закладу вищої педагогічної освіти (ЗВПО), проте, враховуючи кризові ситуації останніх років (пандемія Covid-19, повномасштабна військова агресія росії, вимушена міграція населення, нестабільність психоемоційного стану людей у таких умовах, перехід здебільшого на дистанційну форму навчання) виникла потреба в переосмисленні, переорганізації та діджиталізації освітнього процесу з метою виконання кваліфікаційних вимог до здобувачів вищої освіти задля їх професійного зростання, підвищення конкурентоспроможності в інформаційно-технологічному, цифровому суспільстві, що в свою чергу потребує розробки сучасної інноваційної педагогічної концепції едукації майбутніх учителів в умовах діджиталізації освіти.
Прокопенко А. О. Теоретико-методологічні засади педагогічної концепції едукації майбутніх учителів в умовах діджиталізації освіти: автореф. д-ра пед наукк : 13.00.04 / А. О. Прокопенко; Держ. закл. «Луганський нац. ун-т імені Тараса Шевченка».– Лубни, 2023. – 43 с.
Keywords: педагогічна концепція, едукація майбутніх учителів, діджиталізація освіти, дистанційна форма навчання, саморозвиток та самовдосконалення; pedagogical concept, education of future teachers, digitalization of education, distance learning, self-development and self-improvement