УПРАВЛІННЯ ІНКЛЮЗИВНОЮ ОСВІТОЮ СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Харківська, Алла (My University, 2018)
У статті розкриваються сутнісні характеристики інклюзивного освітнього процесу в закладі вищої освіти, особливості та функції управління ним. Автор приходить до висновку, що інклюзивна освіта має широкий соціальний аспект, бо не тільки вища школа повинна бути інклюзивної, але і суспільство за підтримки держави, громадських організацій тощо повинні бути інклюзивним, тому виникає потреба у створенні комплексного механізму управління, що забезпечить скоординоване, цілеспрямоване та дієве керівництво інклюзивною освітою цих студентів.
Харківська А. А. Управління інклюзивною освітою студентів закладів вищої освіти / А. А. Харківська // Теорія і методика професійної освіти : електронне видання. – 2018. – № 15.
Keywords: інклюзивна освіта; студенти з особливими потребами; заклад вищої освіти, управління освітою; inclusive education; students with special needs; institution of higher education, education management; инклюзивное образование; студенты с особыми потребностями; учреждение высшего образования, управления образованием