Особливості соціально-педагогічної корекції ейджизму студентської молоді в середовищі ЗВО - Рижанова, Алла; Печериця, Наталія (My University, 2018)
У публікації розкрито особливості соціально-педагогічної корекції ейджизму студентської молоді в середовищі ЗВО, що заключаються в єдності внутрішнього соціально-виховного та зовнішнього середовищ і самокорекційному потенціалі студентів через їх волонтерську діяльність, студентське самоврядування, проходження практики в різних соціальних інститутах (територіальних центрах для людей похилого віку, клубах для пенсіонерів, будинках пристарілих тощо) та використанні форм і методів роботи, спрямованих на соціальну взаємодію студентської молоді з людьми похилого віку й створенні позитивного образу цих людей у ЗМК.
Рижанова А. О. Особливості соціально-педагогічної корекції ейджизму студентської молоді в середовищі ЗВО / А. О. Рижанова, Н. М. Печериця // Психолого-педагогічні та соціальні аспекти вдосконалення якості освіти : Всеукраїнська науково-практична конференція, (Харків, 22 листоп. 2018 р.) / Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2018. – С. 275–278
Keywords: ейджизм, студентська молодь, середовище ЗВО, соціально-педагогічна корекція; ageism, young students, environment at higher education institution, social and pedagogical correction