Формування громадянської позиції майбутніх вчителів у процесі професійної підготовки - Павленко, Марина (My University, 2016)
Дисертація є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми формування громадянської позиції майбутніх вчителів у процесі професійної підготовки. На основі аналізу наукової літератури визначено сутність понять «позиція», «громадянськість», «громадянська позиція». Схарактеризовано структуру та зміст громадянської позиції майбутнього вчителя. Уточнено критерії й показники для визначення рівнів сформованості громадянської позиції студентів педагогічних спеціальностей. Теоретично обґрунтовано й експериментально перевірено педагогічні умови формування громадянської позиції майбутніх вчителів у процесі професійної підготовки.
Павленко М. А. Формування громадянської позиції майбутніх вчителів у процесі професійної підготовки / М. А. Павленко : Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук : 13.00.07 – теорія та методика виховання. - Харків, 2016. - 20 с.
Keywords: громадянська позиція майбутній учитель професійна підготовка громадські цінності суспільно корисна діяльність; civil position future teacher professional training civil values socially useful activities; гражданская позиция будущие учителя профессиональная подготовка гражданские ценности общественно полезная деятельность