Онлайн-освіта у навчанні домедичної допомоги: інструменти та практичні підходи - Дехтярьова, Олена (My University, 2025)
У сучасному світі забезпечення безпеки та здоров’я людини стає дедалі загальнішим завданням. Освітні заклади, окрім передачі знань здобувачам освіти, відіграють важливу роль у формуванні вмінь, компетентностей, необхідних для успішної адаптації в суспільстві. Проте, крімобов’язкових освітніх складових, які вивчають студенти педагогічних закладів вищої освіти (ЗВО), існує ще один важливий аспект, на який варто зважати в наш час – вивчення першої долікарської допомоги. Навчання першої допомоги в педагогічних ЗВО вже давно є важливим компонентом професійної підготовки майбутніх вчителів та вихователів, тому зараз особливої актуальності набуває процес навчання домедичної допомоги в умовах дистанційного формату. Перехід до онлайн-навчання став викликом для викладачів та студентів, хоча практичні поняття, які передбачають виконання певних маніпуляцій та навчання дій у реальних ситуаціях, важко адаптувати до віртуального середовища. Тому дослідження й впровадження ефективних підходів до навчання домедичної допомоги в умовах онлайн-освіти є потребою для забезпечення належного рівня підготовки здобувачів вищої освіти
Keywords: здобувачі освіти; онлайн-освіта; перша долікарська допомога