Розвиток засобів наукової комунікації як складової педагогічної науки в Україні (середина ХХ століття – початок ХХI століття) - Хміль, Наталія (My University, 2009)
У дисертації визначено роль і функції, обґрунтовано класифікацію засобів наукової комунікації в педагогічній науці; визначено етапи розвитку засобів наукової комунікації в педагогічній науці в Україні в другій половині ХХ – на початку ХХI ст.; розкрито особливості розвитку найбільш поширених засобів наукової комунікації в педагогічній науці в Україні – наукової педагогічної періодики, наукових педагогічних заходів, електронних засобів комунікації в означений період; систематизовано масив відомостей про українські наукові педагогічні періодичні видання, наукові педагогічні конференції, вітчизняні веб-ресурси науково-педагогічної тематики; визначено тенденції розвитку засобів наукової комунікації в педагогічній науці в Україні в другій половині ХХ – на початку ХХI ст. та перспективи їхнього подальшого розвитку.
Хміль Н. А. Розвиток засобів наукової комунікації як складової педагогічної науки в україні (середина ХХ століття – початок ХХI століття) : автореф. дис. канд. пед. наук : 13.00.01 / Н. А. Хміль ; Луганський нац. ун-т імені Тараса Шевченка. – Луганськ, 2009. – 22 с.
Keywords: педагогічна наука, наукова комунікація в педагогічній науці, засоби наукової комунікації в педагогічній науці, перспективи розвитку засобів наукової комунікації в педагогічній науці в Україні; pedagogical science, scientific communication in pedagogical science, means of scientific communication in pedagogical science, prospects on development of means of scientific communication in pedagogical science in Ukraine; педагогическая наука, научная коммуникация в педагогической науке, средства научной коммуникации в педагогической науке, перспективы развития средств научной коммуникации в педагогической науке в Украине