Дослідження ролі образної, модально-специфічної пам’яті в інтелектуальній діяльності у юнацькому віці. - Бужинська, Світлана (My University, 2017)
У статті представлений аналіз наукових публікацій щодо особливостей дослідження пам’яті у юнацькому віці. На основі аналізу психолого-педагогічної літератури доведено, що кожний віковий період характеризується певними особливостями довільності й опосередкованості пам’яті. Виявлено, що збільшення продуктивності словесно-логічної пам’яті у юнаків відбувається завдяки підвищенню об’єму запам’ятовування та точності відтворення. Встановлено, що інтелектуальна діяльність юнаків пов’язана з сукупністю показників образної, модально-специфічної пам’яті. Розкрито, що образна, модально-специфічна пам’ять юнаків представляє собою складну саморегульовану мнемічну систему.
Бужинська С. М. Дослідження ролі образної, модально-специфічної пам’яті в інтелектуальній діяльності у юнацькому віці / С. М. Бужинська // Вісник ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Психологія. – Харків, 2017. – Вип. 56. – с. 30–40.
Keywords: образна пам’ять, модально-специфічна пам’ять, юнацький вік, інтелектуальна діяльність, навчальна успішність; memory, modal-specific memory, youthful age, intellectual activity, academic achievement; образная пам'ять, модально-специфическая пам'ять, юношеский возраст, интеллектуальная деятельность, учебная успеваемость