МЕТОДИКА ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Пелешенко, Ігор (My University, 2016)
Дисертація є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми впровадження педагогічного контролю в систему фізичного виховання учнів початкової школи. У дисертації шляхом глибокого аналізу історії розвитку педагогічного контролю в системі фізичного виховання, сучасних підходів науковців і вчителів-практиків визначенні основні функції, цілі і завдання педагогічного контролю, форми і засоби його впровадження в практику діяльності загальноосвітніх навчальних закладів. Розроблено теоретико-методичні основи модельних характеристик фізичної підготовленості учнів молодших класів. Визначені соціально-педагогічні передумови вдосконалення системи оцінювання фізичної підготовленості учнів. Ретельно розглянуто питання перебудови системи тестування рівня фізичної підготовленості школярів. Теоретичні висновки підтверджено значною експериментальною базою дослідження в ході якого здійснювався констатувальний та формуючий етапи з залученням більше 500 учнів 1-4 класів. Обґрунтовано зміст навчально-тестового модуля для визначення рівня фізичної підготовленості учнів в зміст якого входить комплекс рухових тестів для комплексного вивчення здобутків учнів в усіх основних фізичних якостях. Перспективним напрямом подальшої діяльності бачиться дослідження рівня фізичної підготовленості і здоров’я не тільки учнів одного регіону а і інших областей України за допомогою впровадження навчально-тестового модуля.
Пелешенко І. М. Методика оцінювання рівня фізичної підготовленості учнів початкової школи : автореф. дис … канд. пед. наук : 13.00.02 / Пелешенко Ігор Миколайович; Харків. нац.ун-т ім. В. Н. Каразіна. – Харків,2016. – 20 с.
Keywords: педагогічний контроль, фізичне виховання, модельні характеристики, рухові тести, соціально-педагогічні передумови, фізична підготовленість, навчально-тестовий модуль; pedagogical assessment, physical education, model characteristics, motor tests, socially-pedagogical backgrounds, physical fitness, training and test module; педагогический контроль, физическое воспитание, модельные характеристики, двигательные тесты, социально-педагогические предпосылки, физическая подготовленность, учебно-тестовый модуль