Креативне мислення в системі розвитку творчих здібностей здобувачів освіти музичного мистецтва - Погода, Олена; Цуранова, Оксана; Бившева, Тамара (My University, 2022)
Для сучасної освіти характерним є пошук нових педагогічних можливостей, що пов’язано насамперед з відмовою від традиційного навчання та виховання, з ідеєю цілісності педагогічного процесу як системи, що спирається на теорії загальнолюдських цінностей, особистісно орієнтовного підходу, пріоритету сталого розвитку особистості, впровадження випереджальної освіти, забез-печення формування готовності здобувача освіти до повноцінного функціонування в соціумі, що потребує конкурентоспроможних фахівців. В статті висвітлено роль процесу формування креативного мислення в системі розвитку творчих здібностей здобувачів освіти музично-педагогічних спеціальностей у процесі професійної підготовки.
Погода О. В. Креативне мислення в системі розвитку творчих здібностей здобувачів освіти музичного мистецтва / О. В. Погода, О. О. Цуранова,Т. Ф. Бившева // Жовтневі наукові читання : збірник тез доповідей укладено за матеріалами доповідей CXI Мiжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Івано-Франківськ, 28 жовтня 2022 р.). – Івано-Франківськ, 2022. – С. 362–366.
Keywords: креативне мислення, професійна підготовка,творчі здібності; creative thinking, professional training, creative abilities