Зміст педагогічного менеджменту у ході формування організаційних умінь студентів закладів вищої освіти - Акімова, Олена; Кузнецова, Оксана; Чала, Інна (My University, 2019)
У статті висвітлюється одна з актуальних проблем підготовки майбутніх учителів закладів загальної середньої освіти – зміст педагогічного менеджменту в процесі формування організаційних умінь студентів. Зокрема, визначається значущість формування в студентів комплексу організаційних умінь, як-от уміння визначати цілі й завдання майбутньої діяльності, прогнозувати шляхи, способи дій, засоби досягнення поставлених завдань; здійснювати самоконтроль та самовиховання. Висвітлюються теоретичні аспекти змісту, цілей, завдань педагогічного менеджменту в процесі формування організаційних умінь студентів закладів вищої освіти.
Акімова О. М. Зміст педагогічного менеджменту у ході формування організаційних умінь студентів закладів вищої освіти / О. М. Акімова, О. В. Кузнецова, А. Г. Чала // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах : зб. наук. пр. – Запоріжжя : КПУ, 2019. – Вип. 63. – Т. 2. – С. 5–11.
Keywords: педагогічний менеджмент, організаційні вміння студентів, професійна мотивація, мотивація студентів до опановування організаційними уміннями, управлінська діяльність; pedagogical management, students 'organizational skills, professional motivation, students' motivation to master organizational skills, managerial activity.