Дослідження фізичної і технічної підготовки футболістів середнього шкільного віку - Іволга, Сергій (My University, 2022)
Стан сучасного футболу характеризується високою руховою активністю гравців. Високою популярністю футбол користується серед дітей середнього шкільного віку. Пошук здібних, перспективних дітей, які можуть у подальшому досягнути високих спортивних результатів на внутрішньому та міжнародному рівні є одним з напрямів удосконалення системи підготовки у сучасному спорті вищих досягнень. Це розглядається як актуальне науково-практичне питання з чітко вираженими організаційними, педагогічними, соціально – економічними і етичними аспектами. У підготовці спортсменів середнього шкільного віку використовується розмаїття засобів і методів, які широко представлені застосування засобів різного спрямування за видами спорту, з переважанням ігрового методу виконання вправ. Отже набуває актуальності визначення оптимального методичного підходу до фізичної та технічної підготовки під час підготовки футболістів середнього шкільного віку.
Іволга С. М. Дослідження фізичної і технічної підготовки футболістів середнього шкільного віку : магістерська робота зі спеціальності 017 Фізична культура і спорт / С. М. Іволга ; наук. кер. О. А. Суровов. – Харків, 2022
Keywords: фізична і технічна підготовка футболіста, тренування футболіста, середній шкільний вік; physical and technical training of a football player, training of a football player, secondary school age