Підготовка майбутніх фахівців соціальної сфери до використання арт-терапевтичних технік у професійній діяльності - Анголенко , Валентина; Отрошко, Тамара; Печериця , Наталія (My University, 2024)
У статті розглянуто особливості підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери до використання арт-терапевтичних технік у професійній діяльності. Розкрито поняття «професійна підготовка», «професійна підготовка майбутніх фахівців соціальної сфери». Охарактеризовано сутність поняття «арт-терапія» та її різноманітні методи, обґрунтовано важливість впровадження різноманітних арттерапевтичних технік в освітній процес підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери. Проаналізовано досвід впровадження різноманітних арт-терапевтичних технік в освітній діяльності на базі Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. Розкрито переваги використання різноманітних арттерапевтичних технік майбутніми фахівцями соціальної сфери у ході вивчення освітніх компонентів та професійно-педагогічної практики з соціальної роботи
Keywords: арт-терапія; арт-терапевтичні техніки; підготовка фахівців соціальної сфери; професійна діяльність; вразливі категорії населення; art therapy; art therapeutic techniques; training of social workers; professional activity; vulnerable categories of the population