Професійна підготовка майбутніх педагогів-хормейстерів у педагогічних навчальних закладах. - Юришева, Лідія Вікторівна; Коржавих, Іраїда Миколаївна (My University, 2017)
Статтю присвячено проблемі професійної підготовки майбутнього педагога-хормейстера вищої школи. Автори розглядають особливості хормейстерської підготовки студентів у педагогічному навчальному закладі. Серед дисциплін музичного циклу диригування є одним із основних предметів. Він є найскладнішим в опануванні та вивченні і необхідним у подальшій роботі в школі. Працюючи вчителем музичного мистецтва, молодший спеціаліст, як правило, веде й позакласну роботу, організовує хори, вокальні ансамблі, різноманітні музичні колективи, та, викладаючи музичне мистецтво в класі, він не може обійтися без хорового диригування, адже кожен клас на уроці - це невеличкий хор. Тому курс «Хорове диригування» посідає одне з головних місць у циклі спеціальних дисциплін навчального плану.
Юришева Л. В. Професійна підготовка майбутніх педагогів-хормейстерів у педагогічних навчальних закладах / Л. В. Юришева, І. М. Коржавих // Наукові записки кафедри педагогіки : зб.наук.праць / ХНУ ім. В. Н. Каразіна, К. З. «Харків.гуманітар.-пед.акад.» Харків. облради. – Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2017. – Вип. 40. – С. 217–221.
Keywords: педагог-хормейстер, диригентське мистецтво, диригентсько-хормейстерська справа, техніка диригування, тактування, професійна підготовка майбутнього педагога; teacher-chorus, art conductor, conductor-chorus affair, technology conductor, tacting, professional preparation the future teachers; педагог-хормейстер, дирижерское искусство, дирижерско-хормейстерское дело, техника дирижирования, тактирование, профессиональная подготовка будущего педагога