Students’ interest to practice at the piano. - Zarya, L. A.; Remzi, I. V.; Gomozova, T. V; Smorodsky, V. I. (My University, 2018)
У статті відзначається, що музичне виховання студентів, залучення їх до світової музичної культури одне з актуальних проблем сучасної музичної педагогіки. Підкреслюється, щоб студент міг розуміти, вникати, творчо виконувати музичні твори з перших занять, у процесі роботи викладачу обов’язково треба встановити психологічний контакт з кожним студентом, розвинути ініціативу, поважати його як особистість, зуміти спрямувати студента на творчість, самостійність. Зазначається, що викладач-піаніст має вибирати для кожного окремого студента, відповідно до його технічних, фізичних та психічних можливостей, різноманітні за стилем та музично піаністичними завданнями лаконічні твори, які легко запам’ятовуються. Вказується, що треба привчати студента і до самостійної роботи. Щоденна, самостійна робота студента за інструментом над професійно-педагогічним репертуаром значно полегшує й прискорює процес розучування творів, зростанню його професійних можливостей.
Students’ interest to practice at the piano / L. A. Zarya, I. V. Remzi, T. V. Gomozova V. I.Smorodsky // Web of scholar. Multidisciplinary Scientific Journal. Index Copernicus release. – 2018, February. – 2(20). – Vol.4. – C. 13–15.
Keywords: інтерес, творчість, психологічний контакт, особистість; interest, art, psychological contact, personality; интерес, творчество, психологический контакт, личность