ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА В УКРАЇНІ: РОЗВИТОК, АНАЛІЗ СТАНУ СЬОГОДЕННЯ - Пилипенко, Наталія; Наухатський, О. (My University, 2019)
Інклюзивна освіта є однією із своєрідних ознак держав з гуманним, демократичним і розвиненим суспільством. Однією з проблем введення інклюзивної освіти в Україні є, насамперед, закріплення розвитку реформи за конкретною особистістю, тобто його персоніфікація. На сьогодні ще не подолано всіх проблем, пов’язаних з веденням інклюзії та наша держава продовжує невпинно прогресувати в цьому напрямку. Вона стирає всі кордони, забезпечує доступність та якість освіти для всіх дітей. Введення інклюзії – це великий крок вперед. Інклюзія – це повага до індивідуальних особливостей кожного з учнів.
Пилипенко Н. В. Інклюзивна освіта в Україні: розвиток, аналіз стану сьогодення / Н.В. Пилипенко, О. Ш. Наухатський // Формування ефективного освітнього середовища у контексті сучасних викликів реформування системи освіти України: Матеріали Регіоню. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 квітня 2019) / за заг. ред.: Г. Ф. Пономарьової; Комунальний заклад «ХГПА» ХОР. – Харків: ФОП Петров В.В., 2019. – С. 166–169.
Keywords: Інклюзія, інклюзивна освіта, розвиток інклюзивної освіти, персоніфікація, класи інклюзивної освіти; Inclusion, inclusive education, development of inclusive education, personification, classes of inclusive education; Инклюзия, инклюзивное образование, развитие инклюзивного образования, персонификация, классы инклюзивного образования