Засоби індивідуального захисту: від теорії до практики - Монастирська, Юлія; Дехтярьова , Олена (My University, 2023)
Робота в біологічній лабораторії пов’язана з різними потенційними ризиками для здоров’я, включаючи вплив небезпечних хімічних речовин (кислот, лугів, органічних розчинників), біологічних агентів (вірусів, бактерій, грибків) та інфекційних матеріалів (кров, сироватка, тканини). Недотримання правил безпеки та неправильне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) може призвести до серйозних наслідків, таких як хімічні опіки, інфекційні захворювання, алергічні реакції та навіть отруєння. Тому забезпечення безпечних умов праці в лабораторіях працівників, науковців та здобувачів вищої освіти є не лише законодавчою вимогою, а й моральним обов’язком кожного, хто працює в цій сфері
Keywords: біологічна лабораторія; правила безпеки; засоби індивідуального захисту; biological laboratory; safety rules; personal protective equipment