КРИТЕРІЇ СФОРМОВАНОСТІ ЕСТЕТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Пилипенко, Наталія (My University, 2018)
Досліджуване нами явище формування естетичної культури майбутніх учителів початкових класів являє собою складне, інтегральне утворення, яким передбачається розуміння цілісної картини світу, естетичної сутності її об'єктів, наявність педагогічних, психологічних, методичних, загальнокультурних і художньо-професійних знань, умінь і навичок; цільові установки та мотиви формування естетичного світосприймання; наявність потреби в естетичному сприйнятті світу.
Пилипенко Н. В. Критерії сформованості естетичної культури майбутнього вчителя початкової школи / Н. В. Пилипенко // Психолого-педагогічні та соціальні аспекти вдосконалення якості освіти : матеріали Усеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 22 листопада 2018) / за заг. ред.: Г. Ф. Пономарьової; Комунальний заклад «ХГПА» ХОР. – Харків: ФОП Петров В. В., 2018. – С. 245–247.
Keywords: естетична культура, вчитель початкової школи, інтеграція, рівні сформованості естетичної культури, система критеріїв оцінювання; aesthetic culture, elementary school teacher, integration, aesthetic culture formation levels, evaluation criteria system; эстетическая культура, учитель начальной школы, интеграция, уровни сформированности эстетической культуры, система критериев оценивания