Проектні технології в управлінні виховною діяльністю закладу вищої освіти - Колода, Ю. М. (My University, 2018)
На сучасному етапі все більш актуальним в освітньому процесі стає застосування прийомів і методів, які формують вміння самостійно здобувати нові знання, збирати необхідну інформацію, висувати гіпотези, робити висновки, умовиводи. Загальна дидактика та методики в рамках дисципліни закликають вирішувати проблеми, пов’язані з розвитком у студентів умінь і навичок самостійності та саморозвитку. Поставлені завдання передбачають пошук нових формі методів навчання, оновлення змісту освіти, посилення мотивації студента до пізнання. Студент повинен стати активним учасником освітнього процесу. Втілення нових стандартів на практиці передбачає таку організацію діяльності студентів, де викладач лише направляє, змушуючи мислити, висувати свої гіпотези і аргументувати їх. Інноваційний пошук нових засобів призводить педагогів до розуміння того, що сучасній вищій школі потрібні діяльні, групові, ігрові, рольові, практико-орієнтовані, проблемні, рефлексивні форми і методи навчання та виховання.
Колода Ю. М. Проектні технології в управлінні виховною діяльністю закладу вищої освіти : пояснювальна записка до дипломної роботи магістр спеціальності 073 «Менеджмент» / Ю. М. Колода ; наук. керівник О. М. Акімова. – Харків, 2018.
Keywords: проектні технології,позитивна мотивація, управлінні виховною діяльністю, забезпечення взаємодії викладачів та студентів, суб’єкт – суб’єктні відносини; проектные технологии, положительная мотивация, управлении воспитательной деятельностью, обеспечение взаимодействия преподавателей и студентов, субъект - субъектные отношения; design technologies, positive motivation, management of educational activities, ensuring the interaction of teachers and students, the subject - subjective relations