ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ В ІНКЛЮЗИВНОМУ ПРОСТОРІ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Акімова, Олена (My University, 2018)
Охарактеризовано терміни «інклюзивна освіта» та «інклюзивне середовище», «соціальне» та «освітнє» середовище»; визначено роль соціального та освітнього середовища в рамках реалізації завдань інклюзивного освітнього простору в Україні. Визначено поняття «формування інклюзивної готовності майбутнього вчителя» та основні принципи педагогічної деонтології як компоненту характеристики змісту соціального та освітнього середовища в інклюзивному освітньому просторі.
Акімова О. М. Освітнє середовище в інклюзивному просторі початкової школи / О. М. Акімова // Досвід і проблеми організації соціальної та життєвої практики учнів і студентів на засадах компетентнісного підходу до освіти : матеріали міжнар.ї наук.-практ. конф., 12-13 жовтня 2018 р.– Запоріжжя, 2018. – С. 12–13.