Взаємозв’язок теоретичної та практичної підготовки майбутніх фахівців дошкільної освіти - Бочарова, Ніна; Горяїнова, Вікторія; Савченко, Людмила (My University, 2025)
Авторами підкреслюється, що на сучасному етапі розбудови української держави педагогічна діяльність належить до найбільш значущих професій за складністю й відповідальністю. Педагог має сформувати в наймолодших поколінь ціннісні координати життєдіяльності, а в часи кардинальних економічних, політичних та соціальних змін, для яких, поряд із позитивними тенденціями, характерні ціннісний шок, втрата ціннісних орієнтирів, проблема набуває особливої ваги. Велика відповідальність покладається на вихователя закладу дошкільної освіти, адже він закладає основи ціннісної картини світу в дітей. І саме з цим пов’язана потреба якісної підготовки педагога – майбутнього вихователя закладу дошкільної освіти. Акцентовано увагу, що отримані знання під час теоретичної підготовки допомагають у практиці створювати систему засобів та прийомів для досягнення професійної мети, швидко орієнтуватися в нових ситуаціях, планувати свою діяльність, оцінювати її результативність.
Keywords: професійно-педагогічна та теоретична підготовка; майбутні вихователі; заклад дошкільної освіти; педагогічна практика