Загальна педагогіка. Лекції - Бабакіна, Оксана; Толмачова, Ірина; Ільїна, Олена; Корсікова, Катерина; Павлова, Олена; Потапова, Наталя (My University, 2022)
У навчально-методичному посібнику «Загальна педагогіка. Лекції» узагальнено погляди видатних вітчизняних дослідників щодо організації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти, висвітлено актуальні питання педагогіки і сучасні тенденції її розвитку в Україні. Посібник рекомендований для здобувачів вищої освіти зі спеціальностей: 013 Початкова освіта, 053 Психологія, 035 Філологія (Українська мова та література), 091 Біологія, 014.09 Середня освіта (Інформатика), 034 Культурологія, 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво), 014.02 Середня освіта (Мова і література (англійська)), 014.11 Середня освіта (Фізична культура), 017 Фізична культура і спорт, 032 Історія та археологія, 231 Соціальна робота, 016 Спеціальна освіта. Видання містить чотири розділи: «Загальні основи педагогіки», «Теорія виховання», «Теорія освіти та навчання (Дидактика)», «Школознавство», що відповідає навчальним планам означених спеціальностей. Посібник доцільно використовувати під час аудиторних занять та позааудиторної самостійної роботи. Навчально-методичний посібник рекомендовано викладачам педагогіки та методистам закладів вищої освіти педагогічного профілю
Загальна педагогіка. Лекції : навч.-метод. посібник для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра / уклад. : О. Бабакіна та ін.; Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради. – Харків, 2022. – 317 с.
Keywords: здобувачі вищої освіти, основи педагогіки, дидактика, теорія виховання, школознавство