Виховання естетичного смаку у майбутніх учителів музичного мистецтва на заняттях інструментально-виконавської майстерності - Тищик , Вадим; Цуранова , Оксана; Мельниченко, Максим (My University, 2025)
У статті досліджується процес виховання естетичного смаку у майбутніх учителів музичного мистецтва, зокрема на заняттях інструментально-виконавської майстерності. Автори підкреслють, що здатність розуміти й цінувати мистецтво є невід’ємною частиною естетичного розвитку особистості, і важливим етапом у цьому процесі є формування естетичного смаку. Естетичний смак дає можливість не лише сприймати та оцінювати красу, а й глибше розуміти мистецтво, відрізняти високу художню цінність від поверхових чи примітивних проявів. Поглиблене сприйняття мистецтва дозволяє створювати власну систему цінностей, яка стає основою творчої діяльності педагога. Особливу увагу автори приділяють розвитку музичного смаку, який є ключовим елементом у професійній підготовці майбутніх музикантів.
Keywords: естетичний смак; музичний смак; музична культура; духовна культура; індивідуальні заняття з інструментально виконавської майстерності; майбутні вчителі музичного мистецтва; taste; aesthetic taste; musical taste; musical culture; musical abilities; individual lessons in instrumental performance; future music education teachers