Організація освітнього процесу в умовах війни: основні пріоритети та практичні поради - Репко , Інна (My University, 2025)
У тезах проаналізовано особливості організації освітнього процесу в Україні в умовах повномасштабної війни. Окреслено ключові виклики, з якими стикаються заклади освіти, педагоги та здобувачі освіти, зокрема питання доступності, якості та безпеки навчання. Визначено пріоритети освітньої діяльності в умовах воєнного стану, акцентовано увагу на створенні безпечного освітнього середовища, забезпеченні гнучкості освітнього процесу, збереженні фізичного й ментального здоров’я його учасників. Запропоновано практичні рекомендації щодо організації навчання з урахуванням психоемоційного стану здобувачів освіти та педагогів, розвитку соціально-емоційного навчання й особистісно орієнтованого підходу.
Keywords: освітній процес в умовах війни; безпечне освітнє середовище; ментальне здоров’я; особистісно орієнтоване навчання; вища освіта; educational process in wartime; safe educational environment; mental health; student-centered learning; higher education