Семантика кольору в поетичних текстах І. Є. Мірошниченка - Волкова, Ірина; Шиліна, Ольга (My University, 2017)
Статтю присвячено дослідженню семантики кольору в поетичних текстах І. Є. Мірошниченка. Показано роль кольору в авторських текстах, функціонування кольороназв проаналізовано в прагматичному аспекті. Проведено порівняльний аналіз використання кольороназв. Досліджено спектр слів, які вказують на колір. Доведено, що використання кольороназв допомагає авторові втілити образи, емоції, почуття й створити оригінальну символічну картину світу.
Волкова І. В. Семантика кольору в поетичних текстах І. Є. Мірошниченка / І. Волкова, О. Шиліна // Наукові записки Національного університету «Острозька академія». Сер. : Філологічна. – Острог : НаУОА, 2017. – Вип. 67. – С. 69–72.
Keywords: кольороназва, поетичний текст, лінгвокультурна спільнота, семантичне навантаження, світобачення; color name, poetic text, linguistic-cultural community, semantic loading, worldview; цветоназвание, поэтический текст, лінгвокультурная общность, семантическое нагрузка, мировоззрение