Умови ефективної організації контролю навчальної діяльності майбутніх учителів іноземних мов - Панченко, Віолетта (My University, 2017)
У статті проаналізовано поняття «рейтинг» та принципи рейтингового оцінювання навчальної діяльності майбутніх учителів іноземної мови. Доведено позитивний вплив рейтингового контролю на якість навчання та мотивацію студентів – майбутніх учителів іноземної мови до активної навчальної діяльності. Виявлено, що на сучасному етапі розвитку освіти ефективна організація контролю навчальної діяльності майбутніх учителів іноземної мови можлива за умов запровадження належних форм і методів контролю; розробки чітких критеріїв оцінювання; наявності відповідного методичного забезпечення; встановлення адекватних норм оцінювання; готовності викладача іноземної мови здійснювати об’єктивну перевірку знань, умінь і навичок студентів
Панченко В. В. Умови ефективної організації контролю навчальної діяльності майбутніх учителів іноземних мов / В. В. Панченко // Молодь і ринок : наук.-пед. журнал Дрогобицького державного педагогічного університету. - 2017.- № 10 (153). - С. 162–167.
Keywords: контроль навчальної діяльності, кредитно-модульна система навчання, рейтинг, майбутні учителі, іноземні мови; control of educational activity, credit based modular learning, rating, future teachers, foreign languages; контроль учебной деятельности, кредитно-модульная система обучения, рейтинг, будущие учителя, иностранные языки