Становлення світогляду у майбутніх учителів - Павинська, Наталія (My University, 2018)
У статті розглянуто процес формування світогляду у майбутніх учителів. Учитель – одна з найважливіших професій сучасного суспільства. У процесі формування світогляду формується індивідуальність людини, її переконання та життєва позиція. Визначено, що світогляд – це результат і наслідок виховання і самовиховання, розвитку і саморозвитку, освіти й самоосвіти. Виявлено, що спрямованість, мотиви, ідеали, знання, вміння, навички, а також емоційно-вольові якості особистості безпосередньо впливають на формування світогляду у майбутніх учителів.
Павинська Н. А. Становлення світогляду у майбутніх учителів / Н. А. Павинська // Наукові записки кафедри педагогіки / Харків нац. університет імені В. Н. Каразіна ; Комун. закл. «Харківська гум.-пед. акад.» Харків. облради. – Харків, 2018. – Вип. 42. – С. 133–139.
Keywords: майбутні вчителі, становлення, світогляд, заклади вищої освіти; future teachers, formation, outlook, institutions of higher education